lördag 7 januari 2012

Sveriges Mästerkock

Jag har i många år tänkt testa på att helsteka en kalkon i ugnen med fyllning och allt annat som hör till. Men det är ju så förbannat dyrt med kalkon... Så snåltarmen har sagt ifrån!! Men när jag var och storhandlade härom dagen hos min vän Willy... Så såg jag att de hade kanon erbjudande på kalkon för 45:-/kg. BILLIGT!!! Kilopriset brukar vanligtvis ligga runt 70-80:-/kg. En normal stor kalkon brukar väga runt 4-6kg... Så det blir ju ganska så dyrt att köpa in vanligtvis. Men nu slog jag till och i dag var det dax att tillaga den "lilla" pippin.... :-) Och fy fan vad helvetes JÄVLA GOTT det blev... Att jag inte har sökt till programmet Sveriges Mästerkock är för mig en gåta. För jag är så jäkla grym... ;-) Kalkonen blev perfekt.. Saftig och köttet bara smälte i munnen. Men det bästa av allt var nog såsen!!! Mmmmmm!!! Sååååå jävla god!!! Gjorde den helt från grunden med egengjord fond, mjöl, vispgrädde och vitpeppar. Inget salt behövdes då fonden fått en bra sälta från kalkonfyllningen som bestod utav •bacon •färska championer (smörstekta) •grönt äpple (tärnad) •några skivor formfranska •tabasco Ja ni hör ju!!! Hur kan man misslyckas liksom!!? :-)


Tänkte faktiskt dela med mig utav receptet i morgon... Orkar inte nu för jag är så jäkla mätt...


Orkade inte äta upp allt... Min hjärna hade gärna mumsat vidare och troligtvis slickat rent tallriken... Men min mage sa ifrån så det va lika bra att sluta innan en eventuell dumpning! Som sagt ville bara skryta lite med hur jävla bra jag är på att laga mat.... ;-) Pöss pöss Jag märker att efter den senaste uppdateringen på appen som jag bloggar med... Så har det hänt nått galet! All text sitter ihop om jag inte hoppar ner 2-3rader. Så jag hoppas ni kan läsa texten... . - Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kilallen